Concert 19 november 2023

Concert 19 november 2023
Op zondag 19 november om 16.00 uur brengt het Asser kamerkoor Arpeggio een najaarsconcert met Engelse koormuziek ten gehore onder de titel “Come again”. Het concert wordt uitgevoerd onder leiding van dirigent Tobias Bethlehem. Luitist Ronald Weering verleent medewerking aan het concert. Arpeggio neemt u mee naar de Engelse renaissance, begin 16e eeuw tot halverwege de 17e eeuw. Het concert bestaat uit muziek vol melancholie, haat en liefde, verdriet en uitbundige vreugde. Het programma varieert van zesstemmige a capella-koorzang tot solo’s en kwartetten in combinatie met luitspel en orgelspel. Een verteller leidt de onderdelen op toepasselijke wijze in.
Er klinken religieuze en wereldlijke werken van onder meer Thomas Tallis, John Dowland en Orlando Gibbons. Ralph Vaughan Williams schreef ‘Three Elizabethan Part Songs’ en de hedendaagse componist Jaako Mäntyjärvi heeft teksten uit Shakespeare’s Macbeth op muziek gezet. Een aantal drinkliederen vormt een feestelijk besluit van het concert. Al met al prachtige muziek in een mooie ambiance.

De entree is €10,- en de kerk is open vanaf 15.30 uur; reserveren is niet mogelijk.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Westerwolde, het Organeum te Weener, Stichting  Wildervank Fonds en de Protestantse Gemeente Bellingwolde.
Info:  concertcommissiebellingwolde@outlook.com    of    www.pkn-bellingwolde.nl


 
terug