Workshop ‘Armoede, waar hebben we het over? Workshop ‘Armoede, waar hebben we het over?
„Deze workshop is voor iedereen in Oost-Groningen die op mensen in armoede betrokken is. Van familie tot vrijwilligers en professionals”, vertelt Christiaan Dekker uit Onstwedde. Hij is diaconaal consulent armoedebestrijding bij de PKN. „Wat betekent armoede voor iemands dagelijks leven? Hoe (h)erken je geldzorgen en armoede? Wat kun je voor iemand betekenen hierin?”
Kiezen tussen repareren van een fiets of drie dagen een gevulde broodtrommel? Bestaat dat werkelijk in Nederland? Er zijn toch voldoende voorzieningen voor ieder? En waarom hebben arme mensen eigenlijk wel een grote TV aan de muur? En als je wilt helpen, wat moet je dan wel of niet doen?

Taboe

Annamaria Evers, ervaringsdeskundige bij Sterk uit Armoede, vertelt in de workshop haar persoonlijke verhaal. „Er rust vaak een taboe op om hierover te praten. Daarom willen wij mensen uitnodigen om in gesprek te gaan. Ik vertel open over mijn ervaringen en nodig mensen uit ook open te zijn in wat zij denken.”
„Geldzorgen en armoede verdienen steeds opnieuw onze aandacht in Oost-Groningen”, vult Christiaan Dekker aan. „Daarom bieden Protestantse kerken in de regio deze workshop aan. Voor iedereen die hier meer over wil weten. Kerken werken zo lokaal aan bewustwording, ook die van henzelf. En ze zoeken naar verbinding met ieder die zich inzet tegen armoede.”

Vier workshops in november

In november staan nog vier workshops op het programma:
Dinsdag 9 en woensdag: 10 november: De Eendracht in Stadskanaal, Poststraat 30
Woensdag 17 november: Ons Gebouw in Winschoten aan de Burg. Schönfeldplein 7A
Maandag 29 november: in De Verbinding in Midwolda, Hoofdweg 167

Aanmelden

U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden? Neem dan contact op met Christiaan Dekker: workshoparmoede@gmail.com of 06-38772033.