St Vituskoor o.l.v. Georg Kühn en Bouko Tiggelaar orgel op 10 oktober St Vituskoor o.l.v. Georg Kühn en Bouko Tiggelaar orgel op 10 oktober
Mannenkoor St. Vitus

Aanvankelijk stond er een concert van het mannenkoor Crescendo uit Winschoten gepland in de Magnuskerk. Door de corona konden ze echter 1,5 jaar niet oefenen, zodat we het concert opnieuw moeten uitstellen. Het is erg fijn, dat het Mannenkoor St Vitus bereid is om op 10 oktober om 16.00 uur een concert wil geven. Het Mannenkoor St Vitus is In 1974 opgericht en begeleidt de liturgie in de St Vituskerk. Het repertoire bestaat, naast Gregoriaanse liederen, uit meerstemmig Latijnse missen en gezangen. Het koor zingt ook Nederlandse, Engelse en Duitse liederen. Ook worden liederen uit de Russchisch-Orthodoxe liturgie gezongen.
Het koor wordt gedirigeerd door Georg Kühn en begeleid door Bouko Tiggelaar.
Bouko Tiggelaar is een zeer gedreven musicus. Hij is naast organist ook dirigent van kamerkoor Bel Canto uit Winschoten en Chr. Mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela.

Het concert op 10 oktober wordt een zeer gevarieerd concert. Het is een mix van koorzang en orgel; soms à capella, soms begeleid en een andere keer in wisselzang. Er worden delen gezongen die thuishoren in de mis (vaste en wisselde zangen), aangevuld met muziek die in een mis of andere viering gezongen kunnen worden (zoals een onze vader en zegenwens). Deels komt de muziek aan het Graduale Romanum. Daarnaast klinkt er muziek getoonzet door componisten als Bortnjanski, Kedrev en Stehle.
Bouko Tiggelaar levert ook een belangrijke bijdrage aan het concert. Hij wisselt het koormuziek instrumentaal af met muziek van Speth, Scheidt en Händel op het Snitger-Freijtag orgel. Ook worden er werken uitgevoerd uit ‘Munumenta Musica Neerlandica (Nederlandse klaviermuziek uit de 16e en 17 eeuw). Door de afwisseling koor- en orgelmuziek krijgt het concert de vorm van een viering. De Gregoriaanse koormuziek wordt afgewisseld met muziek van klassiek componisten.
De nieuwe coronamaatregelen maken het nodig, dat u een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest kunt laten zien. U kunt reserveren op hensen.ellen@hetnet.nl of telefonisch op 06-23741844.

Wilt de informatie over de concerten over niet meer ontvangen? Geef dit dan even door, dan wordt u van de verzendlijst gehaald.

Groet,
Hensen Trenning
 
terug