2023-02-13 Pannenkoekendag

2023-02-13 Pannenkoekendag
Link naar de foto's van de pannenkoekendag

Pannenkoekendag 2024 voor de voedselbank Stadswolde.

De oprit naar Het Trefpunt in Vriescheloo is mooi versierd en zo ook de eetzaal door Jan van Otterloo en Meindert Oosterhuis.
Bij binnenkomst komt je de geur van pannenkoeken al tegemoet. Sake Hofman en Jan Metting zijn druk aan het bakken in de hal. Je weet dan dat je goed zit om hier pannenkoeken te kunnen gaan eten.
Tiny Jonink en Ali de Reus zorgen ervoor dat iedereen zijn/haar bijdrage betaalt voor de pannenkoeken en het drinken.
In de keuken zijn Noah Fontijn, Joke Oosterhuis en Henriëtte Groenwold ook druk aan het bakken. Bea Rouw, Greta van Dijk en Woutje Boomsma staan paraat voor diverse werkzaamheden waaronder het aanvullen van de pannenkoeken in de zaal.
Dity Hofman verdeelt de pannenkoeken op de borden en ontvangt de voorzitter van de voedselbank Goziena Brongers.
Goziena vertelt wat over de voedselbank en het aantal pakketten dat uitgedeeld wordt in onze gemeente. Stadskanaal en Westerwolde werken samen en heten dan ook voedselbank Stadswolde die op 1 oktober 2022 is opgericht. De Voedselbank zorgt er voor dat er wekelijks voedselpakketten worden samengesteld en aangeboden in onze regio.
Graag zouden ze zien dat ook in Noord Westerwolde een uitgifteplek zou komen. Maar waar iedereen mee zit, en zij ook, zijn de vrijwilligers die hiervoor nodig zijn.
Een gezellige drukte en de opkomst was weer groot. Bijpraten met elkaar en eten verbindt altijd.
De pannenkoeken, spek, appel/rozijn en naturel, smaakten weer prima en gingen er goed in.
De bakkers konden er bijna niet aan bakken en hebben helaas voor hen niet veel meegekregen van de gezelligheid van het samen eten.
De opbrengst van de pannenkoekendag was € 640,50. De diaconieën hebben de ingrediënten voor de pannenkoeken en het drinken betaald.
Er zijn zo’n 60 tot 70 mensen gekomen om te eten.

Fijn deze opbrengst, die de Voedselbank Stadswolde goed kan gebruiken. En wij hadden een gezellig avond zo samen eten en praten.

En er zijn altijd nog wat mensen die wat hand- en spandiensten hebben gedaan achter de schermen.

Wist u dat sparen bij D.E. loont voor de voedselbank:
De vrijwilligers bij de voedselbanken geven elke week eten aan mensen die dat het hardste nodig hebben. Koffie is een luxe artikel dat niet vaak in het pakket zit. Door je D.E waardepunten te schenken aan de voedselbank draagt u bij aan het steunen van de voedselbanken met pakken Douwe Egberts koffie.
https://www.de.nl/spaarprogramma/schenken/voedselbank/

Astrid Lüürssen, scriba PG BBVW
 
terug