Adventskalender Adventskalender
 
Welkom bij de Protestantse Gemeente Bellingwolde Welkom bij de Protestantse Gemeente Bellingwolde

 


 
lees meer »
 
Overzicht afspraken en gegevens omtrent kerkdiensten en collectes in onze kerken Overzicht afspraken en gegevens omtrent kerkdiensten en collectes in onze kerken
Richtlijnen RIVM en PKN voor bezoek aan een kerkdienst:
Hoe gaan we diensten houden met de nieuwe regels:
Als kerk nemen wij het advies van de PKN over. Dat betekent dat iedereen welkom is maar met 1,5 m afstand en we komen met mondkapje de kerk binnen. Eenmaal op de plaats kan ditaf. Bij het naar buitengaan van de kerk gaat het mondkapje weer op. Op deze manier kan iedereen naar de kerk komen. En natuurlijk bij klachten blijven we thuis.
Geef elkaar de ruimte en gun elkaar de ruimte. En natuurlijk bij klachten blijven we thuis.
  • was uw handen; er staat een desinfecteermiddel bij de ingang.
  • bij de uitgang staan 2 collecteschalen voor de collecte: de eerste voor de diaconie en de 2e voor de kerk. Een evt. 3e is voor de extra collectie, tijdens de dienst wordt niet gecollecteerd.
Liturgieën en linken naar de digitale dienst
De liturgieën vindt u bij “kerkdienstgemist.nl” (Bellingwolde) en “kerkomroep.nl” (Blijham, Vriescheloo en Wedde). De liturgie staat bij de kerk waar de dienst gehouden wordt.
U hoeft niet in te loggen of aan te melden maar u kunt gewoon luisteren en/of kijken. Zie ook de linken hiernaast naar de uitzendingen in deze kerken.

Klik op "lees meer" hieronder voor gegevens omtrent collectes.

Kerstkaarten: Elk jaar organiseert de Roemenië-commissie de kerstkaartenactie. Op kerstavond deelt ds. Adorján de kaarten uit aan de gemeenteleden. De vertaling van prettige kerstdagen en gelukkig nieuw jaar is: Kellemes karácsony ünnepeket és boldog új évet ķívánok
Op 5 december staat er achter in de kerk een doos waarin u uw kaarten kunt inleveren. U mag er u naam op schrijven maar geen postzegel plakken
 
Kerstpakketjes voor de ouderen: De eerste zondag in december is de deurcollecte bestemd voor een kerstpakketjes voor de allerarmsten van het dorp.
Komt u niet in de kerk en wilt u toch een bijdrage geven dan mag dat op
rek nummer: NL07 RABO 0306 6232 34 t.n.v diaconie Blijham o.v.v Roemenië
 
Op zondag 5 en 12 december zal er vooraf aan de dienst en na afloop formulieren van Amnesty liggen (zelf in vullen waar) in de kerk.
Het is een petitie voor de Wit-Russische tiener Mikita Zalatrou die begin dit jaar is veroordeeld tot vijf jaar jeugdgevangenkamp wegens ‘massale verstoring van de openbare orde’ en het ‘gebruik van illegale explosieven’.
U hoeft alleen uw naam, woonplaats en handtekening te zetten. Een e-mail kunt u invullen indien u op de hoogte gehouden wenst te worden. Deze wordt niet meegestuurd.
Op deze manier kunnen wij misschien iets voor een ander betekenen.
In Gaandeweg vind u hierover meer informatie.

 
lees meer »