2017-12-25 Kerstviering in Blijham 2017-12-25 Kerstviering in Blijham
1e Kerstdag was er een gezamenlijke kerstviering in Blijham, samen met de KND, de afsluiting van het adventsproject: Kerst met Aña, Julia en Luiz (de herders). Er werd gebruik gemaakt van het Adventsboekje van Stichting “Op de Hoogte van Bolivia”.
Op eerste Kerstdag was de afsluiting. Kinderen van de KND waren lama’s en schapen. Het draaide om drie herders en natuurlijk Jozef en Maria. Met een knipoog naar onze tijd: één van de herders had een laptop bij zich en de weerman die het had over code rood voor wat betreft de weersvoorspellingen rond Kerstnacht, men moest zich warm kleden.
De heraut die met een hoorn al toeterend vertelde dat men op reis moest om zich te laten inschrijven. En Jozef en Maria die dus op reis moesten.
De engelen die de herders het goede nieuws kwamen brengen dat Jezus was geboren.
Uiteindelijke gingen de herders op zoek naar Jozef en Maria vanwege de slechte berichten omtrent het weer, en zij hadden “wonder wol” van de schapen en de lama’s bij zich om Jezus warm te houden.
Een mooi eigentijds kerstspel met behulp van gemeenteleden uit Vriescheloo en Blijham en natuurlijk de kinderen en leiding van de KND van Blijham.
Mooi om zo 1e Kerstdag in te gaan.

Feliz Navidad
 
terug