2023-04-15 de 40e Rommelmarkt Magnuskerk

2023-04-15 de 40e Rommelmarkt Magnuskerk
klik hieronder voor de fotoreportage:
https://photos.app.goo.gl/neyJbuwFHNTiAfSY9

De rommelmarkt voor de Magnuskerk

Woensdag 12 april begon de rommelmarkt met het ophalen van spullen.
Dit gebeurde met trekker en wagens maar ook met personenauto’s en aanhanger.
Vervolgens werd de draad weer opgepakt op vrijdag 14 april met het opzetten van de markt.
Met veel vrijwilligers, niet alleen leden van de Magnuskerk, ging ment aan de slag: het opzetten van de kramen en vervolgens het neerzetten en sorteren van alles wat binnenkomt.
Lekker bezig en dan ontdekt Anita toch wel een penetrante lucht die op gas lijkt.
Om toch op safe te spelen belt Albert en kort daarna kwam de brandweer.
Iedereen die bezig was met het uitpakken en inrichten moest weg en kon in de consistorie van de Magnuskerk een kop koffie/thee drinken. En toen was het wachten op inspectie van de brandweer die ook een gaslucht rook. Vervolgens was het wachten op Enexis omdat zij er echt verstand van hebben. Gelukkig bleek het mee te vallen en was er niets ernstigs aan de hand. Het opbouwen kon weer verder gaan.
Maar goed, door dit hadden wij wel extra PR op Westerwolde actueel.
Ook mocht Albert ’s avonds nog even de rommelmarkt via RTV Noord aanprijzen. Albert netjes in het Grunnegs en de journalist moet nog op grunneger les.

Zoals gebruikelijk is, is er ’s nachts een nachtwacht aanwezig. Wim met zijn vriend Riekus hielden de boel in de gaten en intussen maakten ze zich nuttig met het sorteren van Donald Ducks op jaargang en kijken wat compleet is. Dit heeft nog een mooie prijs opgebracht. Dus Riekus mag volgend jaar weerkomen.
Vrijdag was het prachtig weer om op te bouwen, zelfs warm.

Zaterdag 15 april de rommelmarkt en zoals vaak gebeurt, vrijdag mooi weer, zaterdag koud. En dat was nu ook weer. Maar de vrijwilligers staan onderhand hun mannetje en zijn voorbereid. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd d.m.v. pannenkoeken, warme worsten en oliebollen. En natuurlijk de koffie/thee met cake/koek die bij de vrijwilligers gebracht werd.
Het was weer een gezellige drukte met veel mensen en vaak ook een reünie voor sommigen.

Helaas begon het tegen half twaalf wat te regenen maar toen waren al veel kramen aardig leeg.

’s Middags nog even met elkaar zorgen dat alles opgeruimd wordt zodat je niet meer kan zien dat er een rommelmarkt geweest is. En dan samen nog even napraten in Het Karspel.
In de loop van de week zijn nog vrijwilligers bezig om het restmateriaal weg te brengen want dat moet ook nog gebeuren.

De bruto opbrengst van de rommelmarkt in Bellingwolde bedraagt € 6068,00. Deze gaat in zijn geheel naar de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. De onkosten worden door de kerk betaald.

Dankzij alle medewerkers, en kopers, hebben wij samen dit prachtige resultaat bereikt.
Bedankt allemaal!!!
En hopelijk tot volgend jaar.

 
terug