PaasChallenge PaasChallenge

T/m de Tweede Paasdag kunt u de PaasChallenge rijden.
Denkt u is het wat voor mij?
Ik kan dan alleen maar zeggen: ja. Samen met mijn man Jan hebben wij 60plussers deze Challenge op Palmpasen gereden. Het weer had mooier gekund maar daar kon de organisatie niets aan doen. De start was bij de Magnuskerk in het fietsenhok waar je uit de doos je routegegevens en puzzelopdrachten haalt.
Alles is onderweg goed verzorgd. Voordat je iets aan moet raken heb je de mogelijkheid om dit schoon te kunnen maken.
De puzzels die je onderweg moet oplossen zijn soms best wel moeilijk maar gelukkig krijg je aanwijzingen als je er niet uitkomt.
Voor ons was het de eerste keer dat wij werkten met QR-code. Thuis eerst even gekeken hoe dit werkt op de telefoon en of je er iets voor moet downloaden.
En dan is het een hele bijzonder ervaring om d.m.v. een persoon die je kiest, en dan van die persoon de QR-code de scannen en het Paasverhaal te beleven.

U hebt gelezen in de vooraankondiging dat je een hamer en 10 spijkers moet meenemen. Het blijkt dat deze op de locatie waar je dit moet gebruiken aanwezig zijn, dus kun je ze thuislaten, tenzij je met “schoon materiaal” wilt werken.
De vork is wel handig om die mee te nemen, die is niet aanwezig.

Wij zijn twee uur op een bijzonder manier met het Paasverhaal bezig geweest en een hele ervaring rijker. Voor ons is het voor herhaling vatbaar. En niet alleen voor jongeren van de KND maar echt voor jong en oud. Ik vermoed dat de kinderen van de KND er niet uitkomen zonder volwassenen.
Bedankt leiding van de KND voor het uitzetten van dit wat gemaakt is door de PKN.
terug